Examens natuurkunde havo

2001 - Tijdvak I

2001 - Tijdvak II

Natuurkunde 1,2

2000 - Tijdvak I

2000 - Tijdvak II

1999 - Tijdvak I

1999 - Tijdvak II

Examen oefenen havo natuurkunde

Binnenkort komt jouw examen havo natuurkunde eraan, dus het is een goed idee om aan de slag te gaan met de voorbereiding op je eindexamen! Het is nuttig om oude examens te oefenen, zodat je weet wat voor soort vragen er op je examen gesteld worden. Op deze website vind je alle examens havo natuurkunde online en kan je dus volop oefenen.

Veel oefenen met examenopgaven

Zie jij af en toe door de bomen het bos niet meer? Maak je geen zorgen, een handige tip om te weten welke natuurkundige onderwerpen er belangrijk zijn op je eindexamen is om even het examenprogramma havo natuurkunde door te bladeren. Hierin staat opgesomd wat voor onderwerpen aan bod komen op het CE natuurkunde. Ook kan het helpen om een examentraining natuurkunde te volgen om een overzicht te krijgen van alle belangrijke examenstof.

Als je weet welke onderwerpen belangrijk zijn, is het goed om eerst deze onderwerpen onder de knie te krijgen. Handige tip: lees eerst goed de vraag en ga dan specifiek op zoek naar de gegevens die je nodig hebt voor het beantwoorden van de vraag. Het helpt vaak om deze gegevens te markeren, bijvoorbeeld de formules en aantallen die je nodig hebt voor een berekening.

Volledige examens natuurkunde havo

Heb je het idee dat je de meeste examenopgaven goed gaan? Pak dan een volledig examen havo natuurkunde erbij uit het eerste of tweede tijdvak van bijvoorbeeld 2023, 2022 of 2021. Zet een timer op 3 uur, zodat je oefent om een lange tijd gefocust te blijven. Om tijd te besparen kan je weer gebruik maken van de tip om eerst alleen de vraag te lezen en daarna op zoek te gaan naar de belangrijkste gegevens in de tekst erboven. Zo ben je niet onnodig lang bezig met de examenopgaven doorlezen en houd je genoeg tijd over om de antwoorden op de vragen goed te formuleren. Check jezelf naderhand met het correctievoorschrift. Wees streng bij het nakijken, zodat je goed leert waarvoor je wel punten krijgt of helaas punten mist. Loop je toch nog vaak punten mis? Dan kan het nuttig zijn om een Examencursus natuurkunde bij Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) te volgen.