Examens bedrijfseconomie vwo

Examen oefenen vwo bedrijfseconomie

Als je op zoek bent naar de optimale voorbereiding voor het centraal eindexamen vwo bedrijfseconomie ben je hier op de juiste plek! Op deze website vind je alle oude examens om te oefenen met examenvragen en goed voorbereid aan te komen op het CE bedrijfseconomie aan het eind van het schooljaar. Hier hebben we voor je op een rijtje gezet waar je het nieuwe examenprogramma bedrijfseconomie kunt vinden, hoe je het beste met oude examens bedrijfseconomie kunt gaan oefenen en waarom het nuttig kan zijn om een Examencursus bij Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) te volgen.

Examenprogramma bedrijfseconomie vwo

Het eindexamenprogramma bedrijfseconomie is recentelijk aangepast, aangezien het vak management en organisatie nog niet zo lang geleden is vervangen door bedrijfseconomie. De focus ligt na deze vernieuwing op het individu in plaats van grote ondernemingen die alles bepalen. Er wordt dus vooral gekeken naar eigen financieel-economische keuzes, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid. Daarentegen komen nog steeds grote delen van het oude examenprogramma M&O in gemoderniseerde vorm terug in het nieuwe examenprogramma bedrijfseconomie.

Oefenen met oude examens

Veel oefenen is enorm belangrijk om bekend te raken met het soort vragen dat gesteld wordt op het examen. Aangezien het examenprogramma vwo bedrijfseconomie redelijk nieuw is, is het goed om het examenprogramma door te lezen. Daarnaast is het verstandig om examenopgaven te maken die gebaseerd zijn op dit nieuwe eindexamenprogramma, bijvoorbeeld uit oude pilotexamens vwo bedrijfseconomie. Kijk deze opgaven na met het correctievoorschrift en bekijk goed waar het Cito punten voor toekent. Maak daarna een volledig examen bedrijfseconomie (bijvoorbeeld uit 2023 of 2022), zodat je oefent onder tijdsdruk en met alle onderwerpen door elkaar. Om tijd te besparen werkt het altijd goed om eerst alleen de vraag te lezen en daarna in de tekst op zoek te gaan naar belangrijke gegevens om deze vraag te beantwoorden. Ook hierbij is het goed om na afloop je antwoorden te checken met het correctievoorschrift. Wees streng voor jezelf, zodat je leert op welke onderwerpen je al veel punten scoort en waar je nog beter zou kunnen presteren.

Als je moeite hebt met het beantwoorden van deze examenvragen kan je overwegen om een examentraining te volgen. In een examentraining bedrijfseconomie wordt alle examenstof overzichtelijk gemaakt en oefen je onder begeleiding met examenopgaven. Je leert hoe je lastige vragen toch kunt beantwoorden en op welke manier je de meeste punten scoort op jouw centraal eindexamen bedrijfseconomie. In twee of drie dagen krijg je intensieve begeleiding van deskundige en enthousiaste docenten die jou willen helpen om het optimale uit jezelf te halen!