Examens wiskunde A havo

2021 - Tijdvak I

2021 - Tijdvak III

2010 - Tijdvak I

2010 - Tijdvak II

2009 - Tijdvak I

2009 - Tijdvak II

Wiskunde A (bezem)

2007 - Tijdvak I

2007 - Tijdvak II

2004 - Tijdvak I

2004 - Tijdvak II

2003 - Tijdvak I

Wiskunde A (bezem)

2003 - Tijdvak II

Wiskunde A (bezem)

2002 - Tijdvak I

2001 - Tijdvak I

Wiskunde A (bezem)

2001 - Tijdvak II

Wiskunde A (bezem)

2000 - Tijdvak I

Wiskunde A (bezem)

2000 - Tijdvak II

Wiskunde A (bezem)

1999 - Tijdvak I

1999 - Tijdvak II

Examen oefenen havo wiskunde A

Het wiskunde examen is een CE waar veel leerlingen tegenop kijken. Toch zijn er genoeg manieren om je voor te bereiden op het wiskunde A eindexamen. De beste examenvoorbereiding havo wiskunde A bestaat uit veel oefenen. Op deze site hebben we daarom alle examens gratis voor je verzameld. Zo kun je aan de slag met het oefenen van die lastige wiskundesommen, om je optimaal voor te bereiden op je centraal eindexamen havo wiskunde A!

Wat moet ik kennen voor het eindexamen wiskunde A?

Een goede examenvoorbereiding bestaat uit meerdere onderdelen. Kijk goed in de syllabus welke onderwerpen je wel en niet moet kennen voor het CE wiskunde A havo. Voor 2023, 2022, 2021 en 2019 was dit bijvoorbeeld algebra, vergelijkingen en lineaire verbanden bij havo wiskunde A. Er zijn ook onderwerpen die alleen relevant zijn voor de SE’s, maar die niet aan bod komen op het centraal schriftelijk examen wiskunde A.

Hoe kan ik een heel examen oefenen voor havo wiskunde A?

Door een proefexamen te maken, leer je hoe het is om 3 uur lang bezig te zijn met examensommen. Net als op het echte CE! Een proefexamen havo wiskunde A maken, is daarom een goede examenvoorbereiding. Aangezien je van oude examens de antwoorden op deze pagina online terug kunt vinden, kan het verleidelijk zijn om de antwoorden op te zoeken, als je een vraag niet meteen weet. Ook is het logisch als je meteen na het maken van een opgave wilt checken of je wel op het goede antwoord bent uitgekomen. Toch raden we dit af. Op je echte centraal examen kan dit namelijk ook niet. De beste voorbereiding op het eindexamen havo wiskunde A creëer je door de situatie van het CE zo realistisch mogelijk na te bootsen: 3 uur lang zitten en je concentreren op die lastige wiskundeopgaven.

Ik heb moeite met wiskunde A oefenen

Als je er moeite mee hebt om dit zelf te doen, kun je overwegen om een Examencursus havo wiskunde A te volgen. Tijdens een driedaagse examentraining wiskunde A van Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) wordt meestal een proefexamen gemaakt om de cursus mee af te sluiten. Dit is een examen dat door SSL zelf is gemaakt, het bestaat dus uit opgaven die je nog nooit gezien hebt. Een Examencursus kan ook een goede keuze zijn als je moeite hebt met de examenstof voor havo wiskunde A. Tijdens de examentraining wiskunde wordt alle stof behandeld die nodig is om het CE te maken. Hierbij is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht door ervaren en enthousiaste docenten.