Examens natuurkunde vwo

2004 - Tijdvak II

Natuurkunde 1,2 (Project Moderne Natuurkunde)

2002 - Tijdvak I

Natuurkunde 1,2 (Project Moderne Natuurkunde)

1999 - Tijdvak I

1999 - Tijdvak II

Examen oefenen vwo natuurkunde

Wanneer je het profiel Natuur & Techniek hebt gekozen in de bovenbouw van de middelbare school is natuurkunde één van de vakken waar je examen in gaat doen aan het einde van de zesde klas. In de onderbouw leerde je de basis, maar vanaf 4 vwo ben je begonnen om je voor te bereiden op schoolexamens en het centraal eindexamen natuurkunde vwo. Nu je in je laatste jaar zit is het belangrijk om de laatste stappen te zetten in de voorbereiding op het CE natuurkunde. Het is daarvoor zeker nuttig om eens een oud examen te maken, bijvoorbeeld de recente examens natuurkunde uit 2023, 2022 of 2021. Op deze pagina vind je alle examens voor vwo natuurkunde verzameld op één plek.

Inhoud van een natuurkunde vwo eindexamen

Vectoren tekenen, krachten of snelheden berekenen, natuurkundige formules opstellen om te rekenen met ruimtefiguren of licht… Dit is een handje van de onderwerpen die voorbij zijn gekomen in jouw natuurkundelessen op de middelbare school. Om te weten welke onderwerpen precies op het centraal eindexamen natuurkunde vwo getoetst worden, kan je eens de syllabus doorlezen. Hierin staat het eindexamenprogramma vwo natuurkunde en staat benoemd wat het CvTE van jou verwacht op je examen. Als je het lastig vindt om een overzicht te krijgen van alle stof die belangrijk is op je examen, kan je overwegen om een examentraining natuurkunde te volgen. Op zo’n Examencursus van Stichting Studiebegeleiding Leiden (SSL) wordt in twee of drie dagen tijd een overzicht gegeven van de belangrijkste examenstof die de afgelopen jaren getoetst is door het Cito.

Oefenen voor het CE natuurkunde vwo

Heb je alle examenstof goed doorgenomen? Pak dan een eindexamen vwo natuurkunde erbij van de afgelopen jaren en ga aan de slag! Zet een timer en focus je drie uur lang op het geconcentreerd uitwerken van de natuurkunde eindexamenopgaven. Neem daarna de tijd om met het correctievoorschrift te bekijken voor welke soort opgaven je alle punten al scoort en bij welke opgaven je nog punten misloopt. Maak dan nog extra opgaven van de onderwerpen die je lastig vindt, zodat je ook hier straks op je examen punten mee scoort. Heb je nog moeite met de aanpak van examenopgaven? Dan kan een twee- of driedaagse cursus natuurkunde de oplossing zijn! Ervaren en enthousiaste docenten helpen je daar namelijk bij het oefenen met examenopgaven, zodat jij straks vol zelfvertrouwen kan beginnen aan het examen natuurkunde vwo.